VORES HESTE OG PONYER

Hos Jelling Sportsrideklub er hestevelfærd i fokus. Vi bestræber os på at lære eleverne, at man går til hest og ikke til ridning. Hos os lærer du om, hvad det kræver at have en hest. Elevhestene bliver passet efter alle kunstens regler, og får massør, saddelmager, smed og dyrlæge efter behov. Hestene går ude hele dagen, hvor de holder pause fra rideskolelivet. Her hilser de gerne på forbipasserende, der besøger dem i løbet af dagen.

Vores elevheste er alle udvalgt pga. deres rolige temperament. Vi har ingen heste, der sparker mennesker, og de er alle søde og omgængelige. De er unikke individer, men har dog den ting til fælles at de er rigtig gode til at lære fra sig. 
Vi ejer selv nogle af vores elevheste, mens andre er udlånt til rideskolen. Her kan du læse lidt om nogle af vores elevheste. 

IMG_5634_edited_edited.jpg

TULLE

Højde: 152 cm.

Fødselsdag: 1. Januar 2002
Race: Tinker

Tulle er - som navnet antyder - en rigitg tulletøs. Hun tager en dag af gangen, og nyder tilværelsen i ro og mag. Tulle kan sagtens være med på nogle dressurøvelser, men hendes es er det langsomme og rolige tempo. Hvis det stod til Tulle, gav hun gerne trækketure dagen lang. Hun nyder også gerne en tur ud i det blå med fuld fart i ny og næ. Dette er hun rigtig god til, da hun altid venter på sin rytter, og mærker efter, hvad rytteren er med på.

EVITA

Højde: 127 cm.

Fødselsdag: 6. juli 2003
Race: Islænderblanding

Evita har før hun kom til rideskolen, boet hos en lille pige, der har kunnet gøre alt med hende. Ride ud i naturen, lave gymnastik og hoppe og danse på hende. Hun er ekstremt børnevenlig og kærlig, er er pga. sin størrelse god til både større og mindre børn. På trods af sit rolige temperament er hun dog på ingen måde doven, men nærmere frisk og fremadgående uden at være vild. 
Hun er meget lydig og nem i al omgang, og 100% trafiksikker. Evita kan godt lide at blive set, og hun er derfor tit med os rundt til aktiviteter i lokalområdet.  

Evita er købt i samarbejde med Jelling Musikfestival

IMG_0320 2.JPG
IMG_2963.JPG

ZAFIR

Højde: 135 cm.
Fødselsdag: 1. januar 2003
Race: Ponyblanding

Zafir er en rigtig hjertevarm og venlig pony. Han er yderst ridelig og giver altid rytteren en god tur. Han er en nervefast pony, og er derfor rigtig god til nervøse ryttere, der har behov for støtte i ponyen. Han kan rides af alle både på bane og på tur, og han nyder at lære fra sig i. 

Zafir er købt i samarbejde med Salon Scarpi, Salon Egeris, FysioFit Jelling, Naja Storebjerg, Lailalak.dk, Malermestrene Mørk, Joan Justesen, Sadelspecialisten, Birgitte Lüdemann, Anne Kolind, Jackie & Inga, Annitta Juhl, Tom Jørgensen og et par anonyme sponsorer. 

CELICA

Højde: 154 cm. 
Fødselsdag: 16. april 2015
Race: Fjordhest/araber 

Celica, som også går under navnet Tove, er mest henvendt til vores lidt større ryttere, der gerne vil videre med sin ridning og lære noget nyt. På trods af hendes unge alder, har hun dog allerede et helt fantastisk sind, der gør at alle kan håndtere hende både i ridning og fra jorden af. Hun har endnu ikke prøvet så meget, men er en bundstabil hest, der er meget lærenem, og som nyder at gå til ridning. Hun er talentfuld, og virkelig en hest, som man kan komme langt i sin ridning på. 
Hun er derudover trafiksikker og nyder en god skovtur, hvor hun gerne vil se omgivelserne og nyde naturen. 

Celica er sponsoreret til rideskolen af DGI/DIF fonden. 

IMG_3481.JPG